nieuws

Drugsonderzoek Vak-P: Ook laatste twee verdachten met enkelband naar huis

Alle vijf mannen die werden aangehouden in het onderzoek naar drugshandel vanuit het supportershome van FC Twente mogen hun proces thuis afwachten. Vandaag hoorden de laatste twee verdachten, twee mannen van 31 en 39 jaar uit Enschede, dat ze naar huis mogen met een enkelband.
De vijf mannen worden verdacht van de handel in harddrugs, verboden wapenbezit en deelneming aan een criminele organisatie. Het proces vindt volgend jaar plaats.
Inval
De politie viel het supportershome van Vak-P begin april binnen tijdens de wedstrijd tussen FC Twente en PSV. Vanuit het home zou drugs worden verkocht en leden van motorclub Satudarah zouden bepalen wie er binnen mochten komen.

In het supportershome werd een handelshoeveelheid drugs gevonden. Bij huiszoekingen in drie woningen in Enschede werd die nacht een partij echt uitziende nepwapens gevonden.
Rellen
Na de wedstrijd ontstonden er rondom het stadion rellen. Vandaag maakte het Openbaar Ministerie bekend dat twaalf mannen uit Enschede, Hengelo en Goor, variërend in de leeftijd van 18 tot 43 jaar, worden vervolgd voor die rellen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.