nieuws

Baby Joah ontvangt burgemeester Robben voor brandpreventie

Hij is nog maar een week oud, maar ontving vandaag burgemeester Robben van de gemeente Wierden. De burgervader kwam samen met de brandweer langs om een geboortekoffertje aan zijn ouders uit te reiken. In dit koffertje zitten cadeautjes voor Joah, maar ook tips bij brand.
"In het kader van de brandpreventieweken gaan wij bij jonge ouders langs", vertelt Hilde Slagers van de brandweer. "Ouders laten namelijk vaak de deuren in huis openstaan om hun kind te horen, maar dat is gevaarlijk. Op deze manier verspreidt bij brand de giftige rook zich snel. Met dit geboortekoffertje willen wij ouders attent maken op het feit dat deuren beter gesloten kunnen blijven."
De kersverse vader van Joah is blij met dit initiatief. "Wij hebben maar één rookmelder in huis, maar hierdoor gaan wij beter nadenken wat wij op het gebied van brandveiligheid kunnen doen. Zo moeten wij dus meer rookmelders ophangen", vertelt vader Wijan Smit. "En onze slaapkamerdeur staat altijd open. Daar komt vanaf vandaag verandering in."

Tasje

Niet alleen de ouders van Joah gaan nadenken over de brandveiligheid. Alle kersverse ouders in Twente worden hierop geattendeerd. "De vaders en moeders die hun kind aangeven in het gemeentehuis ontvangen allemaal een tasje met informatie over dit onderwerp", aldus Slagers van de brandweer.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.