nieuws

Politici Holten aan de tand gevoeld over duurzaamheidskennis

Hoeveel laadpalen voor elektrische auto's zijn er in Holten? Dat was één van de vragen tijdens de Groene Kwis in Holten vandaag. Acht politici van acht verschillende partijen uit Rijssen-Holten streden om de winst.
Het initiatief komt van Stichting Duurzaam Holten dat al enige jaren inzet voor een duurzame gemeente. Om extra aandacht te vragen voor dit thema organiseerden zij de Groene Kwis.
"Wij als stichting zetten ons al jaren in voor een duurzamer Holten. Maar in hoeverre staat een 'groener' Rijssen-Holten ook op de politieke agenda", aldus Steven In 't Veld van Duurzaam Holten.

Optimistisch

Met het oog op de verkiezingen in maart volgend jaar was het voor de politici een uitgelezen kans om te laten zien hoe duurzaam zij wel niet zijn. Maar mooie woorden alleen zijn niet genoeg. Wat weten zij nou echt van het duurzaamheidsbeleid van Rijssen-Holten?
Op de vraag aan de twee finalisten hoeveel geld de gemeente op de begroting heeft staan voor duurzaamheidsbeleid waren de twee politici wel erg optimistisch. De antwoorden liepen uiteen van zeven ton tot negen ton per jaar. In werkelijkheid is het drie ton over een periode van een aantal jaar.
De kwis werd gewonnen door Henk Nijkamp uit Holten, raadslid voor het CDA.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.