nieuws

In 24 uur een strip maken van 24 pagina's; 24-hours Comics Day zit erop

In vierentwintig uur een strip maken van vierentwintig pagina's. Wereldwijd doen tekenaars aan deze zogenaamde 24-hour Comics Day mee. Ook in Zwolle ging een groepje tekenaars de challenge aan. Vanochtend om elf uur zat het erop en konden ze de pennen, stiften en verfkwastjes neerleggen.
"Het is ooit ontstaat als een dronken weddenschap tussen twee striptekenaars die elkaar uitdaagden om 24 pagina's in 24 uur te maken. Inmiddels is het uitgegroeid tot een soort van feestdag", vertelt organisator Coen Vosveld. 

Race tegen de klok

Normaal gesproken duurt het maken van een zo'n lange strip meer dan een maand. De challenge is dan ook een race tegen de klok. "Het gaat best goed, maar soms heb ik het idee dat ik wat teveel hooi op de vork heb genomen", vertelt een van de tekenaars.
Zijn buurman is al aardig op weg. "Ik maak een strip over iemand die de natuur in gaat en de lezers wil laten leren hoe je moet overleven, maar dat gaat helemaal mis."

Geen prijs

Aan de challenge is geen prijs verbonden, maar toch doen de tekenaars mee aan het evenement. "Het is leuk om jezelf uit te dagen, maar het gaat vooral om de gezelligheid."
"Als je jezelf een tekenaar wilt noemen, hoor je mee te doen, vind ik. En het is nuttig voor je ontwikkeling, want je produceert een heleboel en dat op een bijzondere manier." 
Vanochtend om 11 uur zat de challenge erop, wat werd beklonken met een glaasje champagne. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.