nieuws

Hof van Twente wil drie extra zonnevelden

Het beoogde terrein aan de Enterseweg in Goor
Het beoogde terrein aan de Enterseweg in Goor
De gemeente Hof van Twente wil drie locaties in Goor, Markelo en Diepenheim benutten voor de aanleg van kleinschalige zonnevelden.Â
Het college van B&W heeft voor locaties aan de Zomerweg in Diepenheim, de Endemansdijk in Markelo en de Enterseweg in Goor, besloten om een tijdelijke omgevingsvergunning te verlenen voor het realiseren van een zonneveld. Hiermee kan de gemeente de zogenoemde SDE+ subsidie aanvragen voor die locaties. Elders is de gemeente ook bezig met grootschalige zonneprojecten, zoals op het terrein Waterlanden in Goor.

Groene Marke

Hof van Twente is sinds kort gestart met het project De Groene Marke. Hierbij wordt gekeken welke gemeentegronden ingezet kunnen worden voor het opwekken van zonne-energie. Hierbij worden ook omwonenden betrokken. 

Inwoners profiteren

Aan het einde van deze maand worden mensen die wonen in de omgeving van de locaties in Goor en Markelo uitgenodigd om de exploitatiemogelijkheden te bespreken. In Diepenheim worden al plannen ontwikkeld.  De gemeente wil vooral inwoners zelf de kans geven om aan de slag te gaan met het ontwikkelen van een project om uiteindelijk ook zelf te kunnen profiteren van de opbrengsten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.