nieuws

Primeur alcoholslagboom bij Military Boekelo

Om te voorkomen dat je met een slok op achter het stuur kruipt kunnen bezoekers van de Military in Boekelo ervoor kiezen om door een speciale alcohol slagboom te gaan. Een deel van het parkeerterrein is afgesloten met een zo'n speciale slagboom.Â
Het is voor het eerst in Nederland dat er op een evenement zo'n voorziening in gebruik is. De organisatie van de Military vindt ook dat je niet met drank op moet rijden en werken daarom graag mee aan de actie. Op een speciale parkeerplaats is plaats gemaakt voor 125 auto's.
Je mag er staan als je aangeeft dat je wilt blazen op een alcoholslot wilt blazen wanneer je het terrein verlaat. In ruil daarvoor krijgt de 'bob' twee consumptiebonnen. De slagboom gaat pas omhoog wanneer er sprake is van 0% alcoholgebruik.
De slagboom zorgt wel voor de nodige oponthoud op de parkeerplaatsen.

België

De actie is afgekeken van de Belgen. Daar wordt al drie jaar met succes een alcoholslagboom op evenementen geplaatst. "De actie van vandaag is vooral bedoeld om een stukje bewustwording te creëren", zegt Judith Dijkstra van het Regionaal Orgaan verkeersveiligheid (ROV).
Volgens schatting van de SWOV (Stichting Wetenschappelijk onderzoek Verkeersveiligheid) vallen er in Oost-Nederland jaarlijks tussen de 16 en 35 verkeersdoden door het gebruik van alcohol, drugs en zware medicijnen in het verkeer.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.