nieuws

Jeroen Bakker van CSI Salland kijkt terug op bewogen week: 'Het heeft ons vooral closer gemaakt'

"Het heeft ons vooral veel closer gemaakt. Samen met vrijwilligers dragen de ruiters het evenement. We hebben allemaal hetzelfde meegemaakt. Dat geeft een ontzettend gemeenschapsgevoel", blikt Jeroen Bakker van CSI Salland terug op de week in Klaar Wakker bij Radio Oost.
Donderdagochtend stortte een van de tenten in op het evenement in Mariënheem na rukwinden. In de tent stonden een kleine zestig paarden. "Het was een drama", aldus Bakker. Bakker complimenteert de vrijwilligers en ruiters voor het adequaat handelen. 
"Een paar paarden hebben wat krassen opgelopen, maar we zijn verder ontzettend blij dat er geen gewonden zijn gevallen", aldus Bakker. Donderdag werd het programma nadat het drama zich voordeed afgelast. Sinds gisteren draait het reguliere programma weer op volle toeren. 

Gesprek met ruiters

"We hebben alle paarden naar buiten gehaald en ondergebracht in de vrachtwagens die voor handen waren. We hebben daarna met ruiters overlegd wat te doen. We hebben nieuwe stallen gerealiseerd en uit het gesprek met ruiters bleek dat iedereen door wilde met het programma."
Over hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren, zegt Bakker dat er goed contact is met de tentenbouwer. "Hij is meteen komen kijken."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.