nieuws

Effectief Go Ahead Eagles haalt uit bij FC Oss

In de Jupiler League heeft Go Ahead Eagles een eclatante overwinning geboekt bij FC Oss. Nadat vorige week tegen Almere City de eerste overwinning van het seizoen werd geboekt, was de formatie van Leon Vlemmings vanavond uiterst effectief. In het Frans Heesenstadion werd het maar liefst 1-6.
De thuisploeg kwam sterk uit de startblokken en maakte aanspraak op de openingstreffer. Quekel was twee keer dichtbij en ook Bakx had de 1-0 op zijn schoen, maar doelman Stevens wist zijn doel schoon te houden. Tegen de verhouding in kwamen de Deventenaren na twintig minuten op voorsprong via Langedijk, die van afstand de 0-1 tegen de touwen schoot. Go Ahead rook bloed en zat op slag van rust op rozen toen Hendriks - op aangeven van Beltrame - met een strak schot voor de 0-2 zorgde. 

Duel snel beslist

Na de thee werd het duel binnen vijf minuten definitief beslist. Eerst wist Hendriks vanaf de stip zijn achtste treffer van het seizoen aan te tekenen en een paar minuten later had diezelfde Hendriks een puntgave voorzet in huis op Werkhoven, die met zijn eerste seizoenstreffer de 0-4 op het bord bracht.

Grote zege

Desondanks bleef Oss erin geloven en ging naarstig op zoek naar een treffer. Dat leverde veel kansen op, maar Stevens stond zijn mannetje. Toch moest de doelman uiteindelijk een treffer incasseren dankzij aanvaller Kamaci, die niet faalde vanaf de strafschopstip. De thuisploeg gaf daarna veel ruimte weg en daar profiteerden de Deventenaren optimaal van. Invaller Maneschijn schoot uit de draai zijn eerste van het seizoen binnen (1-5) en een minuut later bepaalde Suk de eindstand: 1-6. 

FC Oss - Go Ahead Eagles 1-6

0-1 Langedijk (20)
0-2 Hendriks (42)
0-3 Hendriks (48/strafschop)
0-4 Werkhoven (51)
1-4 Kamaci (79)
1-5 Maneschijn (84)
1-6 Suk (85)
Arbiter: Martens
Geel: Van der Venne, Fleuren, Van den Herik, Kamaci
FC Oss: Mous; Dogan, De Regt, Van der Sluys, Fleuren; Kaak (Van Pol/46), Stuy Van den Herik, Van der Venne; Bakx, Quekel (De Sa/46), Kamaci. 
Go Ahead Eagles: Stevens; Hettinga, Ketting, Schenk, Corbin-Ong; Suk, Beltrame (Eghan/80), Overgoor (Soumaoro/76), Langedijk; Werkhoven (Maneschijn/72), Hendriks.
Bekijk hier de statistieken van de spelers van Go Ahead Eagles. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.