nieuws

Solar Team Twente start met uur achterstand in Bridgestone World Solar Challenge

Een tegenslag voor het Solar Team Twente in Australië. Morgen start de zonneauto van Saxion en de Universiteit Twente met een uur achterstand in de Bridgestone World Solar Challenge. Het team kwalificeerde zich zaterdag voor startplek 32 van de 38.
Het team bereidt zich voor op een inhaalrace. Bij de kwalificatie van zaterdag deden zich plotselinge technische mankementen voor. De RED Shift reed ineens minder hard dan gedacht.
Het GPS-systeem bleek later de boosdoener. Elk team kreeg dat systeem bij de start. "Het systeem veroorzaakte een storing in de communicatie tussen de elektrische systemen in de auto, waardoor we gemiddeld niet harder konden rijden dan 52 kilometer per uur", laat raceleider Lars Klein weten.

Verstappen

Teamleider van de RED Shift aast op een 'Verstappertje'. "Het is een grote uitdaging, maar niks is onmogelijk. We hebben drieduizend kilometer om 31 teams in te halen. In de Formule 1 hebben we dit soort situaties ook al gezien. Dit jaar in China startte Max Verstappen als 16e aan de race en haalde hij binnen de eerste ronde al bijna 10 teams in", aldus Olivier Berghuis.

Bridgestone World Solar Challenge

Solar Team Twente is één van drie Nederlandse auto's in de Bridgestone World Solar Challenge, een mondiale wedstrijd voor auto's op zonne-energie die morgen van start gaat in. De deelnemers moeten ongeveer drieduizend kilometer door de Australische outback rijden, van Darwin in het noorden naar Adelaide in het zuiden. De wedstrijd duurt een week.

Zwolse rijdt voor Delft
Een andere Overijsselse deelnemer deed het vannacht beter. Emma Vercoulen uit Zwolle reed vannacht voor het Nuon Solar Team uit Delft. Ze behaalde een vierde startplek.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.