nieuws

Hele dag gamen voor het goede doel in Hardenberg

Drie klasgenoten stapten vandaag om 12.00 hun eigen glazen huis in Hardenberg binnen, om daar de komende 24 uur te gamen voor het goede doel.Â
Stan van de Klippe, Daan van Beek en Gino de Groot (12 jaar) gaan de komende 24 uur alleen maar streamen, streamen en nog meer streamen. De drie klasgenoten organiseren een livestream van 24 uur op hun YouTube-pagina.
"Een livestream houdt in dat mensen live mee kunnen kijken en luisteren met ons beeldscherm. Ook is er beeld van het glazen huis, dus mensen kunnen alles zien." Met deze actie proberen ze zoveel mogelijk geld bij elkaar te halen voor het KWF. Hun einddoel is om meer dan duizend euro binnen te halen.

Meespelen

Voor niet alle kijkers op YouTube blijft het bij kijken, want ook zij kunnen om mee te spelen. "We gaan ook uitdagingen, 'challenges', doen. We gaan bijvoorbeeld ook een keer spekkies in onze monden proppen en dan proberen te praten." De livestream is te volgen op het youtube-account Dutchdrsgaming.

Grootste uitdaging

Samen met jongerenorganisatie De Stuw en sponsoren hebben de drie klasgenoten dit opgezet. De jongens willen met deze actie duizend euro ophalen voor KWF Kankerbestrijding.
De grootste uitdaging de komende 24 uur? "Dat we wakker moeten blijven", zegt Van de Klippe meteen. "Ik heb wel eens twaalf uur achter elkaar gestreamd, maar daarna konden we tenminste slapen. Dat wordt nu wel lastig."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.