nieuws

Rode ballonnen in Almelose straat: kwajongens of killerclowns?

Pennywise in Almelo? Nee, het zal niet Stephen Kings horrorclown zijn geweest. Maar de bewoners van de Arendsboerweg in Almelo werden vanochtend wél opgeschrikt door een aantal rode ballonnen aan de putdeksels in hun straat.
De ballonnen lijken een verwijzing naar de horrorfilm It die sinds vorige maand in de bioscopen te zien is. In deze remake van de klassiek geworden gelijknamige miniserie uit 1990 wordt een groep kinderen achtervolgd door een moordlustige clown, die met rode ballonnen probeert zijn slachtoffers te lokken.

Killerclowns

Sinds het uitkomen van de film zijn er in Amerika verschillende meldingen geweest van killerclowns; mensen die verkleed de straat op gaan om anderen de stuipen op het lijf te jagen. 
Vorig jaar was dit ook in Nederland een rage. In bijvoorbeeld Almere en Oss werd melding gemaakt van een clown die een aantal kinderen met een mes achtervolgde. En in Oldenzaal en IJsselmuiden werden twee minderjarigen opgepakt.

Instagram-accounts

Die hype waaide snel over, maar met de populariteit van IT is het aantal killerclown-gerelateerde Instagram-accounts in Overijssel de afgelopen maand weer toegenomen. Dit lijken echter kwajongensstreken; clowns zijn nog niet gespot.
Of het kwajongens of killerclowns zijn geweest die in Almelo ballonnen hebben opgehangen is niet bekend. Enkele bewoners laten weten de grap niet te kunnen waarderen.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.