nieuws

Voorzitter Robert Zandstra trots op Military 2017: "Het was fenomenaal"

Hij is verguld van trots. Voorzitter Robert Zandstra van de Military Boekelo-Enschede. Na een jaar verhuizen keek hij zondag na afloop met een grote glimlach terug op de 47ste editie van het paardensportevenement.
"Het was fenomenaal", zei Zandstra in een jubelstemming. Hij kwam superlatieven tekort om zijn gevoel te omschrijven na de zinderende ontknoping. De winst ging naar Tim Price, die nipt Tim Lips de loef wist af te steken. "Ge-wel-dige topsport en dat op een prachtige locatie", aldus Zandstra.

Logistiek
De voorzitter moest door de aanleg van de N18 noodgedwongen verhuizen met zijn hoofdterrein en koos voor een terugkeer naar de oale groond. Geen sinecure. Een forse investering en een jaar vol hoofdbrekens. Uiteindelijk is Zandstra meer dan tevreden, maar er zijn ook verbeterpunten. "De logistiek was mede door het slechte weer niet afdoende. Dat is echt een leerpunt."

Kinderziektes en EK

"En zo zullen er nog meer kinderziektes zijn", vult Zandstra aan. "Dat kan ook bijna niet anders. Ik kan nog niet veel zeggen over het aantal bezoekers, maar het was gigantisch druk tijdens de cross. We hebben nu een prachtige basis gelegd voor de toekomst en nu mogelijk een keer een EK", besluit Zandstra. Hij overweegt om zich kandidaat te stellen voor de Europese titelstrijd eventing in 2021.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.