nieuws

'Vriendendienst' hoopt meer jeugdige bezoekers naar Protestantse kerk in Heino te krijgen

De Protestantse kerk in Heino probeert meer jongeren te betrekken bij de kerk. Elke tweede zondag van de maand wordt een zogeheten Vriendendienst gehouden. Gisteren was de eerste en er waren zo'n 200 mensen aanwezig, dat is meer dan het gemiddelde aantal mensen dat de kerk bezoekt.
Er bleek binnen de kerk behoefte te zijn om met meer mensen jonger dan 55 jaar samen naar de kerk te gaan. Het is volgens de initiatiefneemster Sharon Samsen niet zo dat er helemaal geen jonge bezoekers meer in de kerk zitten, maar door een speciale dienst te houden leg je er wat meer de nadruk op.

Ontmoeten leeftijdgenoten

"Tijdens de Vriendendienst ontmoet je meerdere leeftijdsgenoten, het geloven is niet alleen het aanwezig zijn bij de kerkdienst maar ook het napraten met elkaar. Het meeleven met elkaar en naar elkaar omzien. Als je weet dat er op zo'n moment meerdere leeftijdsgenoten zijn dan sluit dat goed aan bij je eigen belevingswereld. De dienst wordt daar ook inhoudelijk op aangepast. Het leek ons een goed idee, helemaal omdat de behoefte uit de kerkgangers zelf kwam."
Er is geen sprake van 'wegjagen' van de wat oudere kerkganger denkt Samsen, maar meer een aanvulling en uiteraard is iedereen welkom. Via een enquête na de eerste dienst gisteren hoopt de projectgroep te horen wat iedereen van de Vriendendienst vond.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.