nieuws

Kans op inbraak het grootst in Hengelo

Inbreker bovengemiddeld actief in Hengelo
Inbreker bovengemiddeld actief in Hengelo
In Hengelo blijkt de kans op een inbraak het grootst, terwijl Enschede het populairst is onder inbrekers. Dit blijkt uit onderzoek van Smart Alarm, waarbij nationale politiecijfers werden geanalyseerd.Â
In de eerste negen maanden van 2017 zijn er in de provincie Overijssel 1336 geslaagde inbraken geweest; er werden 1676 pogingen gedaan.

Enschede het populairst

De meeste inbraken werden genoteerd in de gemeente Enschede, waar inbrekers 298 keer een pand binnendrongen. Ook Hengelo (191 geslaagde inbraken) en Deventer (156 geslaagde inbraken) zijn populair bij het dievengilde. Zwolle telde 131 inbraken.

Hengeloër loopt meeste risico
Wanneer wordt gekeken naar het aantal inbraken per inwoner Hengelo staat met stip bovenaan. De kans op inbraak is voor de Hengeloër ruim twee keer hoger dan het landelijk gemiddelde. Ook in Enschede (200 procent), Almelo (174,3 procent) en Deventer (170,7 procent) is er een verhoogde kans op inbraak.

Grootste kans op succes in Ommen
Inbrekers zijn het meest succesvol in de gemeente Ommen, waar het slagingspercentage ruim 92,6 procent is. Ook in Staphorst (84,6 procent), Hof van Twente(84,2 procent) en Hellendoorn (82,9 procent) zijn inbrekers tot nog toe dit jaar succesvol geweest.
In Zwolle is sprake van een lager slagingspercentage (71,2 procent). De provinciehoofdstad staat hiermee op de achtste plek in Overijssel.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.