nieuws

Marc Hendrikse gaat als boegbeeld de High Tech promoten

Marc Hendrikse, directeur van de NTS Group, waaronder ook het Hengelose Norma valt, is sinds kort het boegbeeld van de topsector High Tech Systemen en Materialen. Hij werd vorige maand benoemd door oud-minister Kamp van Economische Zaken.
Hendrikse: ‘We hebben als topsector HTSM een mooi platform opgezet. Bedrijven, onderzoekers en overheid werken nauw met elkaar samen, stemmen hun doelen op elkaar af en investeren een flink bedrag in die samenwerkingsverbanden. Samen zetten we kennis en innovaties om in een rinkelende kassa: de export van hightech-producten waarmee we
geld verdienen. Waarmee Nederland bijdraagt aan een welvarende wereld.’ 

Nobelprijs dankzij Nederland

Als boegbeeld van de sector roemt hij met name de regio's Eindhoven en Twente, waar heel veel maakindustrie is. In Overijssel Vandaag op TV Oost zegt hij: "We maken de mooiste dingen. Maar we zijn er te weinig trots op en dragen het nog te weinig uit. De drie Nobelprijswinnaars voor de chemie hebben hun onderzoek alleen kunnen doen dankzij een machine die in Nederland is gebouwd. Dat soort successen moeten we veel meer uitdragen." 

Fotonica

Hendrikse wil de komende tijd een flink aantal impulsen geven aan veelbelovende sectoren: "Denk aan onder meer robotica en fotonica, waarbij informatie via licht over een chip wordt getransporteerd."   

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.