Museum TwentseWelle krijgt skelet butskop van Naturalis te leen

Publiekstrekker tijdens de Museumkidsweek in museum Twentsewelle is een butskop. Het museum in Enschede krijgt tijdens de herfstvakantie van 14 t/m 29 oktober het skelet van de tien meter lange dolfijnsoort te leen van Naturalis in Leiden.Â

Het skelet van de butskop wordt opgenomen in de nieuwe tentoonstelling ‘Van nul- tot duizendpoot’.  De butskop is één van de grootste dolfijnsoorten. Hij dankt zijn naam aan zijn bolle voorhoofd met spitse snuit. Het skelet heeft Museum TwentseWelle in bruikleen gekregen van Naturalis. De tentoonstelling wordt zaterdag 14 oktober geopend door Olympisch schaatskampioen Jorien ter Mors.

'Van nul- tot duizendpoot' vertelt over de mechanieken van de natuur; over de botten en spieren van dieren en over hoe ze werken. Want hoewel dieren in oneindig veel verschijningsvormen bestaan, al hun skeletten hebben dezelfde bouwschema’s. Dat wordt getoond aan de hand van dierskeletten, van preparaten, van microscopische beelden, van modellen, van video en fotografie en van robots.


Tijdens de herfstvakantie van 14 t/m 29 oktober is het Museumkidsweek. TwentseWelle viert deze weken de opening van de nieuwe tentoonstellingen met een herfstvakantiefestival met heel veel activiteiten voor jong en oud. Zo zijn er tekenworkshops, demonstraties prepareren en workshops robots bouwen.

Deel dit artikel: