nieuws

Zes gemeenten willen unieke culturele thema's meer onder de aandacht brengen

Zes Overijsselse gemeenten gaan zich de komende drieënhalf jaar gezamenlijk op cultureel gebied profileren. Want het culturele klimaat in Overijssel kan door samenwerking nog beter, stelt gedeputeerde Hester Maij van Overijssel.
De gemeenten Dalfsen, Kampen, Zwartewaterland, Steenwijkerland, Hellendoorn en Tubbergen zijn de uitverkoren gemeenten. "We hebben veel aanmeldingen gehad", vertelt Maij. "Met zes gemeenten willen we aan de slag om hun profiel te versterken."

Meer bekendheid voor specifiek thema

Iedere gemeente heeft een eigen 'erfgoedprofiel'. Zo is dat bij Dalfsen de Schat van Dalfsen, richt Zwartewaterland zich op de bedevaarthistorie en heeft Kampen zich gericht op de nautische geschiedenis. Niet omdat Kampen zich daar nu te weinig op richt, "maar omdat deze bekendheid alleen maar beter kan", zegt Maij. 
In de praktijk gaan gemeenten veel met elkaar praten. "Ze moeten ophalen wat er leeft en samenwerking tussen verschillende partijen realiseren, zodat er meer bekendheid komt met de thema's. Er wordt best wel wat van de gemeenten gevraagd", beseft Maij.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.