nieuws

Officier van justitie wil Almeloër anderhalf jaar in cel na vondst illegaal vuurwerk

Rechtspraak
Rechtspraak
Tegen een 40-jarige man uit Almelo is anderhalf jaar cel geëist. De man zou eind 2014 2700 stuks illegaal vuurwerk in bezit gehad hebben. Het volgens deskundigen 'levensgevaarlijke spul' werd aangetroffen in de schuur van zijn vader.
De 40-jarige heeft bekend dat het vuurwerk van hem was. Voor de rechtbank in Almelo zei de man dat hij het had geruild voor tien winterjassen. "Ik mag graag ruilen en gokte erop dat het goed zat."
Wat de man met de partij wilde, daarover laat hij zich niet uit.

Gestolen kleding

Tegenover de rechtbank vertelde de Almeloër dat hij het onterecht zou vinden als hij veroordeeld zou worden. Hij zat anderhalve maand in voorarrest op verdenking van heling van de gestolen kleding, een verdenking die het OM nooit hard heeft kunnen maken en waarvan zelfs afgezien is van vervolging.
De man is ook vooral boos over de manier waarop de huiszoeking ging, voor de ogen van zijn oudste zoon gearresteerd en voor iedereen zichtbare doorzoeking van zijn winkel waardoor hij zijn klanten verloor en de zaak moest sluiten.

'Bijvangst'

Op 18 november 2014 deed de politie een inval in de woning van de Almeloër, zijn winkel en het huis van zijn vader. Er was informatie dat de man een partij van diefstal afkomstige kleding had opgekocht.
De kleding werd niet gevonden, in plaats daarvan stuitten politiemensen op een grote partij illegale vuurwerk en een knalpistool met munitie. "Een bijvangst", aldus de officier van justitie, "maar wel van het meest gevaarlijke soort en waarop stevige gevangenisstraffen staan, voor 200 stuks moet in al 9 maanden eisen."
De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.