nieuws

Fittere leerlingen Twickelcollege Hengelo dankzij judoles en fysiotherapie

Het Twickelcollege in Hengelo biedt onderdak aan Judoschool Haagsma en werkt nauw samen met fysiotherapie de Driesprong, met als doel leerlingen fitter te maken en een breder gymaanbod te bieden.
Haagsma moest verhuizen vanwege sloop van het gebouw waarin de judoschool was gevestigd. Dankzij de samenwerking heeft de judoschool nu de beschikking over een nieuw onderkomen. Als tegenprestatie gaan trainers van Haagsma judolessen geven aan leerlingen van Twickelcollege. 
Fysiotherapiepraktijk de Driehoek heeft ook een ruimte in de school en richt zich met name op leerlingen met motorische problemen, ook mensen uit de buurt kunnen gebruik maken van de diensten van de fysio.

Gezonde school

Twickelcollege wil een gezonde school zijn, met extra aandacht voor sport en gezondheid. De samenwerking met de fysiopraktijk en de judoschool sluit dan ook goed aan bij de doelstelling. Begin dit jaar werd het gebouw inclusief de sporthal na een ingrijpende verbouwing heropend.
Volgens gymnastiekdocent Martin Bakker en Ronald Richardson van Judoschool Haagsma is de samenwerking bijzonder. Jolanda Tappel van fysiotherapiepraktijk de Driesprong doet er een schepje bovenop, volgens haar is het concept "uniek in Nederland".
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.