nieuws

Enschedese gemeenteraad stemt in met bouw moskee

ontwerp nieuwe moskee Enschede
ontwerp nieuwe moskee Enschede
De moskee in Enschede gaat er komen. Een meerderheid van de gemeenteraad stemde vanavond in met het bestemmingsplan voor de nieuw te bouwen moskee op de hoek van de Wethouder Beversstraat en de Kuipersdijk.
Voor dit besluit was een lange raadsvergadering nodig, waarin de emoties soms hoog opliepen. Uiteindelijk werd het voorstel aangenomen met 28 stemmen voor en tien tegenstemmers. 

Weerstand levert niets op

Voorafgaand aan de raadsvergadering keerde vooral het CDA zich tegen het bestemmingsplan, omdat er volgens de christendemocraten mogelijk sprake zou zijn van ongewenste geldstromen vanuit het buitenland. 
Vorige week nam de Tweede Kamer een motie aan, waardoor er vanaf volgend jaar meer helderheid komt over de financiering van moskeeën. In dat kader wilde het CDA dat het besluit in ieder geval voorlopig van tafel ging. 

Te weinig steun

Fractievoorzitter Ton ten Vergert kreeg uiteindelijk te weinig partijen met zich mee. Zijn verzoek om op meer duidelijkheid te wachten alvorens in te stemmen met het bestemmingsplan werd niet door een meerderheid gesteund. 
Niets staat de bouw van de moskee nu nog in de weg. Als de financiering rond kan worden gemaakt, zou de moskee volgens planning in 2022 open moeten gaan.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.