nieuws

Vrachtwagenchauffeurs slingeren over Dasko terrein tijdens cursusdag

Vrachtwagenchauffeurs komen steeds meer onder druk te staan. Ze hebben namelijk niet altijd een goed imago bij andere verkeersdeelnemers, maken lange dagen en daarnaast wordt het ook steeds drukker op de weg. Ze laten zich dan ook voortdurend bijscholen om hun werk zo goed mogelijk uit te voeren. Zoals vandaag in Almelo, waar een cursusdag plaatsvond voor de chauffeurs van Dasko vries- en koeltransporten.
"Alle vrachtwagenchauffeurs in Europa moeten aan een strenge EU-regelgeving voldoen en daar hoort bijscholing bij. Elke vijf jaar moeten zij 35 uur cursussen volgen." Of de chauffeurs dat terecht vinden? "We slaan er wel een beetje in door. Alles wordt bij ons als chauffeurs neergelegd. Automobilisten krijgen helemaal geen opfriscursus", zegt vrachtwagenchauffeur Herman Nieuwenhof.
Toch zijn de chauffeurs het er allemaal wel mee eens dat deze bijscholingsdagen belangrijk zijn. "Er sluipen soms toch wat fouten in en die worden er op dit soort dagen weer uitgehaald", meent Nieuwenhof.

Manoeuvreren

Wat leren de chauffeurs dan op zo'n dag? "Naast theorielessen over bijvoorbeeld wet- en regelgeving, gaan de chauffeurs naar buiten om te manoeuvreren met de wagens, maar ook om hun fysieke belastbaarheid te testen", vertelt Esther Huls van Dasko koel- en vriestransporten. Zo krijgen de chauffeurs onder meer zit-les en leren ze containers op de juiste manier uit hun vrachtwagens te halen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.