nieuws

'Ministerie discrimineert inwoners Overijssel': Raaltenaar naar College voor Rechten van de Mens

Raaltenaar Kees Huls voelt zich gediscrimineerd als inwoner van Overijssel. Hij vindt dat het ministerie van Infrastructuur en Milieu de afgelopen jaren te weinig geld in de wegen in onze provincie heeft geïnvesteerd. Hij schreef een brief naar het College voor de Rechten van de Mens. 
"We worden al jaren achtergesteld", zegt Huls. "Er moet nu eindelijk eens doorgepakt worden."

'Geen halfslachtige oplossingen'

De Raaltenaar wil dat het ministerie geld vrijmaakt om de N35 en N50 op te waarderen tot volwaardige vierbaanswegen. "En ik wil geen halfslachtige oplossingen zoals nu om ons stil te houden. Ze moeten er gewoon een volwaardige autosnelweg van maken."
Eerder berekende Huls al dat het ministerie, in vergelijking met de andere provincies, in Overijssel het minste geld per hoofd van de bevolking in asfalt investeerde. 

'Creatieve oplossingen zoeken'

Recentelijk berekende Huls ook wat er gebeurde met motorrijtuigenbelasting. "Wat door Overijsselaars betaald wordt, vloeit amper terug in investeringen in infrastructuur."
De Raaltenaar schreef eerder al brieven naar politici, maar zoekt nu via het College voor de Rechten van de Mens zijn gelijk. "Via de normale politiek lukt het niet, dus moet je andere creatieve oplossingen zoeken."

Discussie
Of het college de klacht van Huls daadwerkelijk in behandeling neemt, is nog maar de vraag en áls de klacht in behandeling wordt genomen, kan het College geen sanctie opleggen. Het College voor de Rechten van de Mens brengt enkel adviezen uit. 
Dat laatste maakt Huls niet veel uit: "Mijn doel is om een discussie op gang te brengen. Sinds 1967 wordt er al gepraat om van de N35 een autosnelweg te maken."

Zwolle, Amsterdam, Enschede
"Er moet nu eindelijk eens wat gebeuren, de weg in zijn huidige vorm beperkt de mogelijkheden van Overijssel. Je bent sneller van Zwolle in Amsterdam dan van Zwolle in Enschede. Dat moet veranderen", besluit de Raaltenaar.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.