nieuws

Bestuurders lezen voor op scholen op Dag van de Duurzaamheid

Matthijs Nijboer leest voor
Matthijs Nijboer leest voor
Ruim 200 bestuurders, agrariërs, vrijwilligers, opa’s en oma’s, vaders en moeders en medewerkers uit de provincie Overijssel hebben vandaag voorgelezen aan leerlingen van de groepen 1 t/m 8 uit het basisonderwijs. De voorleesactie is in het kader van de Dag van de Duurzaamheid.
Directeur van Natuur en Milieu Overijssel Matthijs Nijboer opende vanochtend de voorleesactie bij de Julianaschool in Rijssen. 
De studenten van de Duurzame PABO hebben speciaal voor het voorlezen het boek ‘De Wereld van Voedsel’ geschreven. Het verhaal bood aanleiding om met de leerlingen in gesprek te gaan over gezonde voeding en duurzaam voedsel. Zo leerden de kinderen van alles over eten. Over groenten, fruit, vlees en zuivel. En over de herkomst en smaak van voedsel. Om ze bewust te maken van gezonde, duurzame én lekkere keuzes, en ze die leren maken. Zodat iedereen bewuster eet. In en buiten school.
Na het voorlezen werd fruit uitgedeeld op school.

Fotowedstrijd

De deelnemende scholen doen ook mee met een fotowedstrijd, waarbij zij een zo’n origineel mogelijke foto maken met de klas, de gastvoorlezer en iets wat te maken heeft met het thema ‘gezond en duurzaam voedsel’. De winnende klas gaat op donderdag 25 januari samen met gedeputeerde Annemieke Traag uit eten in het restaurant van het Deltion College in Zwolle. Hier zullen studenten van de koksopleiding een lekkere en gezonde maaltijd bereiden van ingrediënten die de kinderen anders niet zo snel eten. 
De voorleesactie is mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel. De actie draagt bij aan bewustwording over milieu, duurzaamheid en gezonde voeding en daarmee aan een aantrekkelijke leefomgeving voor de inwoners van Overijssel. Natuur en Milieu Overijssel werkt in de uitvoering samen met landelijke en regionale partners. Deze actie sluit bovendien goed aan bij het landelijke programma Jong Leren Eten dat in 2017 is gestart en een impuls wil geven aan voedseleducatie voor alle kinderen in Nederland.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.