nieuws

GroenLinks: "Wordt bodem gesaneerd na vertrek AkzoNobel uit Deventer?"

Het Deventer Open Innovation Center
Het Deventer Open Innovation Center
De Statenfractie van GroenLinks wil weten of de bodem op een bedrijventerrein langs de IJssel in Deventer wordt gesaneerd na het vertrek van AkzoNobel.
Het Deventer Open Innovatiecentrum (DOIC) wil activiteiten ontwikkelen op het bedrijventerrein van AkzoNobel Chemicals als de productie van het chemieconcern daar wordt stopgezet. Om dat mogelijk te maken wordt voor 1 januari 2018 een samenwerkingsovereenkomst getekend tussen AkzoNobel, de gemeente Deventer, Herstructureringsmaatschappij Overijssel en de provincie Overijssel.   
GroenLinks heeft bedenkingen bij de samenwerkingsovereenkomst om dat er vanuit mag worden gegaan dat er op het fabrieksterrein sprake zal zijn van een omvangrijke bodemverontreiniging. Het is onbekend of en wanneer de grond wordt schoongemaakt.    

De Statenfractie wil van Gedeputeerde Staten weten hoe groot is de bodemverontreiniging is en of dat van invloed is op de natuur langs de IJssel en toekomstige ontwikkelingen in het gebied. 
Moet de provincie niet eerst de risico's in kaart brengen, afspraken maken met AkzoNobel en het DOIC voordat er geld in het project wordt gepompt, aldus GroenLinks.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.