nieuws

Wethouder in Rijssen-Holten hijst regenboogvlag voor coming-outdag

CDA-wethouder Cornelissen in de gemeente Rijssen-Holten heeft vanmorgen bij zijn huis in Holten de regenboogvlag gehesen. Het is vandaag coming-outdag en Cornelissen vindt het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn in Rijssen-Holten.Â
Wethouder Cornelissen zei afgelopen weekend in het homoprogramma De Roze Golf dat hij in Rijssen-Holten discussie verwacht over het hijsen van de regenboogvlag. In de meer confessionele gemeente ligt dat gevoeliger dan in andere Twentse gemeenten.
In het radioprogramma gaf de CDA-wethouder eerder aan dat die discussie goed is en dat er in ieder geval gepraat kan worden over de geaardheid. Hij vindt dat er met respect voor elkaar gepraat moet worden.
Op het gemeentehuis in Rijssen-Holten wappert vandaag geen regenboog. De gemeente houdt zich strikt aan het vlaggenprotocol. Op andere plekken in Twente, zoals in Enschede, wordt wèl officieel een regenboogvlag gehesen.
Loco-burgemeester Eelco Eerenberg hijst de vlag op het stadhuis. De stad is volgens de wethouder rijk aan diversiteit en hij zegt dat het college het ontzettend belangrijk vindt dat iedereen zichzelf kan zijn en zich veilig voelt, ongeacht geslacht of seksuele voorkeur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.