nieuws

Heren van Oranje naar wedstrijd tegen Zweden: niet alleen in goeie, maar ook in slechte tijden

"Niet alleen in goede tijden, maar ook in de slechte tijden moet je er bij zijn." Ondanks de zo goed als kansloze opgave voor het Nederlands Elftal om met een monsterscore van Zweden te winnen, zitten de Heren van Oranje uit Borne vanavond in het stadion.
Voorzitter Jan Schefer en de ander leden van de fanclub zijn er sinds begin 1988 bij. "En we blijven er bij."
De missie van vanavond is zo goed als kansloos. De wedstrijd bezoeken staat dan toch gelijk aan zelfkastijding? "Je moet zo groot zijn, als we mooie dingen zoals Brazilië en Zuid-Afrika hebben beleefd, dan moet je er nu ook zijn." Maar niet allemaal in het Oranje. "Van de twaalf zijn er zes die hun pak thuislaten. Het doet te veel pijn." 
Is er nog een kleine kans dat Oranje toch naar Rusland gaat? "De Zweden zijn heel sterk en het Nederlands Elftal heeft het gewoon niet voor elkaar." Maar waar is het dan misgegaan? "In Bulgarije en tegen Frankrijk. En de onrust bij de KNVB heeft Oranje ook niet goed gedaan."
Om het schip vlot te trekken moet er veel gebeuren. "Een nieuwe bondscoach en dat mag wat ons betreft ook een buitenlander zijn. En harder trainen. Techniek hebben ze wel, maar fysiek komen de spelers tekort."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.