nieuws

Niet iedereen tevreden over regeerakkoord: "Landschap komt er niet in voor"

Iedereen gaat erop vooruit, zei minister-president Mark Rutte vanmiddag bij de presentatie van het regeerakkoord. Toch valt er op sommige gebieden nog winst te halen. Eén van die gebieden is het landschap. "De vlag kan nog niet helemaal uit", vindt Matthijs Nijboer van Natuur en Milieu Overijssel.
Het woord 'landschap' komt namelijk maar drie keer voor in het regeerakkoord. "En dan gaat het om medialandschap, bankenlandschap en politiek landschap. Dat is toch niet echt het landschap waar wij voor staan", zegt Nijboer. 

Aandacht voor landschap niet in regeerakkoord

Volgens Nijboer wordt er totaal geen aandacht gegeven aan het landschap in het regeerakkoord. "Voor een karakteristieke provincie als Overijssel zou het heel goed zijn om meer aandacht te hebben voor het landschap."
"Alleen de Natura 2000 komt er nadrukkelijk in voor. Als wij een mooi en toekomstbestendig land willen zijn, mag dat landschap meer aandacht hebben", aldus Nijboer. 

Agrariërs zeer positief

Waar Natuur en Milieu Overijssel nog verbeterpunten ziet, is Ben Haarman van LTO Noord "zeer positief". "Het spreekt duidelijke erkenning uit voor de agrarische sector. Het is heel nadrukkelijk over het onmisbaar zijn van de agrarische sector. In de volle breedte hebben ze er erg veel aandacht voor."
Haarman hoopt dat het kabinet Rutte III een minister van Landbouw krijgt. "De komst van zo'n minister is belangrijk. Belangrijker nog dan een ministerie van Landbouw. Je moet iemand hebben die feeling met de sector heeft."
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.