nieuws

Gijzelnemer Gladbeck komt vrij na dertig jaar

Dieter Degowski en Hans-Juergen Roesner
Dieter Degowski en Hans-Juergen Roesner
De Duitser die in 1988 met een handlanger en een gekaapte bus met passagiers terechtkwam in recreatiegebied het Hulsbeek bij Oldenzaal, komt binnenkort op vrije voeten. Volgens Duitse media zal de 61-jarige Dieter Degowski de komende maanden vrijgelaten worden. Hij krijgt een nieuwe identiteit.
Het duo pleegde in augustus 1988 een overval op een bank in het Duitse Gladbeck. De twee gijzelden twee bankmedewerkers en kaapten in Bremen vervolgens een bus met 32 passagiers. Daarmee gingen ze de grens over, naar het Hulsbeek. 

Drie doden

Bij het drama kwamen drie mensen om het leven. De gijzelnemers schoten een buspassagier dood, omdat de politie niet snel genoeg op de eisen van het tweetal inging. Een politieagent verongelukte tijdens een achtervolging en bij een bevrijdingsactie door een speciale arrestatie-eenheid kwam een vrouwelijke gijzelaar om het leven. 

Levenslang

De gijzelnemers werden in 1991 veroordeeld tot levenslang. In 2013 vroeg Degowski om vervroegd vrijgelaten te worden. Op advies van een psychiater wees het gerechtshof dat verzoek af.
De handlanger van Degowski, Hans-Jürgen Rösner zit nog vast.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.