nieuws

Reactietijden Politie Twente op Facebook: "Van groot belang voor veiligheidsgevoel"

De reactietijden van Politie Twente worden vanaf nu maandelijks op Facebook gepubliceerd. "Wij realiseren ons dat reactietijden van groot belang zijn voor het veiligheidsgevoel in spoedsituaties. Daarom vinden we het belangrijk om open en transparant hierover te communiceren."
De reactietijden voor spoedmeldingen worden vanaf deze maand, als proef, maandelijks op gemeenteniveau bekendgemaakt. De cijfers worden door middel van tekst verder uitgelegd.
"We hebben de afgelopen jaren gemerkt dat er behoefte is aan inzicht in de werkzaamheden. Bij gemeenten en bestuurders is behoefte aan informatie over de reactietijden", aldus districtschef Twente Janny Knol.
"We streven ernaar om binnen een kwartier ter plaatse te zijn als het om spoedmeldingen gaat. In die gevallen waar we niet op tijd zijn, zullen we kijken waar dat aan lag en hoe we daarvan kunnen leren. Onze inwoners zullen echter zien dat het ons meestal lukt om er op tijd te zijn, zelfs in de dunbevolkte landelijke gebieden in ons district."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.