nieuws

Medewerksters Asito maken Integratie-ontbijt klaar op campus UT Twente

Medewerksters van schoonmaakbedrijf Asito hebben vanochtend na hun reguliere schoonmaakwerkzaamheden een ontbijt verzorgd voor 90 gasten op de campus van UT Twente in Enschede.Â
Het maken van lekkere hapjes voor een groot gezelschap is onderdeel van het Nationaal Integratiediner, waarbij in heel Nederland gezamenlijk een maaltijd wordt genuttigd door mensen uit verschillende geledingen uit de maatschappij. 
Het Nationaal Integratiediner wil korte metten maken met vooroordelen in de maatschappij door het mogelijk te maken dat mensen uit verschillende bevolkingsgroepen één keer in het jaar voor elkaar koken en met elkaar eten. Allochtonen maken bijvoorbeeld gerechten klaar uit hun land van herkomst. Deze hapjes vormen vaak de aanleiding voor een gesprek waarin mensen uiteindelijk meer van elkaar te weten komen en begrip krijgen voor elkaar.
Het Integratiediner hoeft niet per se een avondmaaltijd te zijn, maar kan ook worden georganiseerd als ontbijt of lunch. Asito, de initiatiefnemer van het evenement, heeft ervoor gekozen om in Enschede vanochtend om negen uur een ontbijt te organiseren. Vanmiddag is er een Integratiediner in het Polman Stadion in Almelo.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.