nieuws

Verdachte hennepteler uit Almelo bedreigde medeverdachte en haar moeder

Verdachte hennepteler uit Almelo bedreigde medeverdachte en haar moeder
Verdachte hennepteler uit Almelo bedreigde medeverdachte en haar moeder
'Doodsbang' is ze voor de man die haar woning gebruikte om er een hennepplantage in te richten, vertelde een 53-jarige vrouw vandaag tegen de rechters in Almelo. "Hij vertelde me dat als ik zou verklaren en namen noemde, hij mijn moeder wat aan zou doen."
De 53-jarige vrouw wordt ervan verdacht dat ze twee jaar geleden 246 hennepplanten in huis had. De planten waren daar volgens de vrouw neergezet door een 24-jarige plaatsgenoot. Weigeren kon ze niet. De man had enige tijd daarvoor geholpen met een vervelende situatie en zou, als dank daarvoor, van haar verlangd hebben dat ze hem een plek verschafte voor een hennepkwekerij.
De verklaring van de vrouw kwam voor de officier van justitie uit de hemel vallen. Hij geloofde de vrouw niet, omdat ze er niets over verteld had tegenover de politie tijdens haar verhoor. "Ik durf het nu wel te zeggen", vertelde de Almelose in de rechtszaal. "Ik ben doodsbang voor die mensen, maar ik heb geen zin om tot mijn tachtigste achterom te moeten kijken."

'Met 100 in het uur inrijden op motoragent'

De 24-jarige zou in september vorig jaar op de A35 bij Borne-West zijn ingereden op een motoragent die hem aan de kant wilde zetten. De agent wilde de auto controleren, omdat er dikke zwarte rookwolken uit de uitlaat kwamen. Toen hij de auto passeerde en het volgbord aandeed, zou de verdachte meteen op hem zijn ingereden.
Hoe dat gegaan is, blijft vooralsnog onduidelijk. Niet in het minst door het optreden van het Openbaar Ministerie zelf. Die dagvaarde de man voor een poging tot doodslag, maar zou hem uiteindelijk willen vervolgen voor gevaarlijk verkeersgedrag. De officier van justitie die de zaak vandaag deed, wist daar niets van af.
Omdat er zoveel vraagtekens in de zaak zijn, heeft de rechtbank besloten dat meerdere mensen gehoord moeten worden door de onderzoeksrechter. Voor de volgende zitting moet er meer duidelijkheid komen. Mocht dit niet gebeuren, dan kan de hele zaak wel eens onderuit gaan, waarschuwde de rechtbank de officier van justitie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.