Overijssel heeft ook serieuze kandidaten voor het Kabinet Rutte III

Het heeft ruim 208 dagen geduurd, maar eindelijk is het zover: VVD, CDA, D66 en ChristenUnie presenteerden dinsdagmiddag onder het motto 'Vertrouwen in de toekomst' hun regeerakkoord.

Ed Figee, voormalig lobbyist van de provincies Overijssel en Gelderland praat in Overijssel Vandaag over het nieuwe regeerakkoord. Hij vindt de zware kritiek die wordt geuit op het akkoord onterecht, want er staan volgens hem ook over Overijssel hele concrete zaken in.

Politici uit Overijssel

Formateur Mark Rutte is nu druk bezig een Kabinet samen te stellen, waarbij ook namen worden genoemd van politici uit Overijssel. Pieter Omtzigt, Han ten Broeke, Commissaris van de Koning Ank Bijleveld en Arie Slob zouden zomaar eens in het Kabinet Rutte III kunnen komen te zitten, maar het is volgens Figee nu niet slim daar nu op vooruit te lopen: "Het zou voor dit deel van het land niet verkeerd zijn, maar wij weten nog niks. Terwijl het daar achter de schermen echt al wel besproken is. De mensen worden gepolst of ze interesse hebben. Soms weet je meer, maar daar praat je niet over."

Op 26 oktober wordt het nieuwe kabinet gepresenteerd.

Deel dit artikel: