Man krijgt werkstraf van 40 uur voor bedreigen buschauffeur in Enschede

De rechter in Almelo heeft een 38-jarige man, oud-speler van Heracles Almelo, veroordeeld tot 40 uur werkstraf. De man zou in Enschede een buschauffeur van Syntus hebben achtervolgd en bedreigd. Naast de werkstraf, moet de man de chauffeur ook 400 euro smartengeld betalen.

De buschauffeur reed op 16 februari met zijn bus door het centrum van Enschede, toen er plots een BMW uit een voor auto's verboden straat schoot. De buschauffeur remde en gaf de bestuurder voorrang. In plaats van een bedankje, kreeg hij een opgestoken middelvinger en zette de automobilist tot zijn grote schrik de achtervolging op hem in.

Opwachten

Tot drie keer toe kwam de oud-Heraclied wild gebarend naast de bus rijden, om uiteindelijk de bus binnen te stormen. "Ik wacht je op het station op. Ik zal dit met je afhandelen, ik ga je in elkaar slaan. Ik kom er nog op terug, je bent echt een klootzak”, horen geschrokken passagiers hem roepen tegen de chauffeur.

De bedreigingen kwamen hard aan bij het slachtoffer. Hij zat drie maanden overspannen thuis. "Onbeschoft en hufterig gedrag van een opgewonden standje", aldus de officier van justitie.

Nog steeds boos

Vandaag voor de rechter bleek dat de voormalige profvoetballer nog steeds ontzettend boos is. Zo boos dat de rechter hem een aantal keren moest sussen. Hij vindt dat de chauffeur probeerde om op hem in te rijden met zijn bus. "Ik heb hem gezegd: je bent een vieze, vuile hond", vertelde de man voor de rechtbank.

"Hij wilde mij laten schrikken en expres bang maken met zijn grote bus en hij wilde voor eigen rechter spelen. Hou je met je baan bezig en ga geen eigen rechter spelen. Ik heb ook mijn principes."

Op de vraag van de rechter of hij niet fout was door met zijn auto op een plek te rijden waar dat verboden was, ging de 38-jarige niet in.

Meer over dit onderwerp:
Regio Enschede Enschede Heracles Nieuws
Deel dit artikel: