nieuws

UIT-tips voor het weekend van 13, 14 en 15 oktober

Regge in Kunst Licht
Regge in Kunst Licht
Laat je verrassen door griezels, maak een avond-vaartocht over de Regge, luister naar ‘Het Verhaal van Kampen’ of ‘Kieft’, kom op stoom in Haaksbergen en geniet van de herfst in Vasse. Allemaal dit weekend in Overijssel.

Screams! Hellendoorn

Vrijdagavond verandert het gezellige Avonturenpark Hellendoorn in een doodeng park voor iedereen van 14 jaar en ouder die wel houdt van het betere griezelwerk. Scarezones, tientallen griezels en horrorkarakters lopen los in het park en de heftigste attracties zijn open. Ook het personeel lijkt getroffen te zijn door iets raars. Screams! duurt van 19.00 uur tot 00.00 uur. Kom maar langs als je durft!

'Regge in Kunst Licht' Hellendoorn-Marle

Vrijdag- en zaterdagavond kun je de rivier de Regge in een heel ander licht beleven. Vanaf een grote fluisterboot geniet je op en langs de rivier van uitgelichte beeldhouwwerken, schilderijen, installaties en gedichten van lokale kunstenaars in een unieke natuurlijke omgeving. Geef je op en vertrek om 19.30 uur vanaf landgoed Schuilenberg in Hellendoorn of om 21.00 uur bij Pannenkoekenhuus Marle.

Het Verhaal van Kampen

Het is zaterdag extra leuk om te winkelen in de Kamper binnenstad.  Het ‘Verhaal van Kampen’ staat op het programma met muziek, verrassende theateracts, pop-up optredens en prachtige Kamper verhalen. Kom langs in de Oudestraat tussen 13.00 en 17.00 uur. Ook voor kinderen is er van alles te beleven. Elk seizoen vertelt Kampen een nieuw verhaal. Zaterdag de herfsteditie.

Lezing: Wim Kieft Dedemsvaart

Voetbalanalist en ex-topvoetballer Wim Kieft praat zaterdag openhartig met journalist en presentator Eddy van der Ley over zijn carrière en biografie ‘KIEFT’ (2014). Aan bod komt zijn gewonnen maar bittere strijd tegen zijn cocaïneverslaving. De demonen in zijn hoofd. Het onvermogen om van succes te genieten. Aanvang 20.15 uur. Locatie Gashouder Podium Dedemsvaart.

Najaarsstoomdag Haaksbergen

Met de jaarlijkse Najaarsstoomdag sluit Museum Buurtspoorweg in Haaksbergen het rijseizoen af. Meerdere stoom-, dieseltreinen én de Wismar Railbus komen in actie met een uitgebreide dienstregeling. Naast een kijkje in de werkplaats bij recente restauratieprojecten, zijn er rondom het station oud materieel en oude ambachten te bewonderen. Kom langs tussen 10.00 en 17.00 uur.

Herfsttintentocht Vasse

Zondag is er de Herfsttintentocht in Vasse. Verschillende routes voeren door de mooiste plekjes van Twente, langs akkers, velden en bossen en met houtwallen omgeven essen, over landweggetjes langs oude boerderijen, watermolens en hoeves. Deelnemen kan per auto, op de fiets of te voet. Starten kan vanaf 10.00 uur. Check hier de afstanden en startpunten.
Kijk voor alle uit-tips op www.OverUIT.nl of download de gratis app.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.