nieuws

Kwaliteitsteam agro en food moet landbouw Overijssel verder verduurzamen

Provincie Overijssel
Provincie Overijssel © RTV Oost / Rogier van den Berg
Het Kwaliteitsteam agro & food van de provincie Overijssel is gestart. Het team is in het leven geroepen om de landbouw van Overijssel verder te verduurzamen. 
Ondernemers, omwonenden en gemeenten die plannen hebben om een agrarisch bedrijf uit te breiden of om een nieuwe vestiging te bouwen, kunnen de komende tijd advies inwinnen bij het team.
Het advies moet bijdragen aan de verduurzaming en ontwikkeling van agrarische bedrijven. Daarnaast kan het team advies geven bij gesprekken tussen ondernemer en omgeving. 

Veelzijdig team

Hester Maij, gedeputeerde agro en food: “Het Kwaliteitsteam bestaat uit deskundigen uit verschillende vakgebieden. Iedereen die betrokken is bij de verduurzaming van de landbouw kan dus advies bij het team inwinnen. Juist die veelzijdigheid maakt dat we flinke slagen kunnen maken op weg naar een duurzame agro en food keten.”

Kwaliteitsvoorwaarden

Dit voorjaar zijn de omgevingsvisie en –verordening van Overijssel vastgesteld. Een onderdeel daarvan is de Kwaliteitsimpuls agro en food.
Daarin is bepaald dat bij grootschalige uitbreiding of nieuwvestiging van agrarische bedrijven aanvullende kwaliteitsvoorwaarden gelden. Die gaan niet alleen over ruimtelijke kwaliteit, maar ook voor duurzaamheid en sociale kwaliteit.

Agro & Food programma

De provincie Overijsel stimuleert de agro en food sector om meer in te zetten op duurzame en veilige voedselproductie en innovatie. Hiervoor is €12 miljoen beschikbaar. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.