nieuws

Stewards Go Ahead Eagles winnen Veiligheidsprijs Deventer

De Stewardorganisatie GAE heeft de Veiligheidsprijs Deventer 2017 gewonnen. De organisatie verdient de prijs volgens de jury voor de inzet van de stewards bij voetbalwedstrijden van Go Ahead Eagles en voor de professionaliseringsslag die de organisatie de afgelopen periode maakte.
De gemeente Deventer reikt de Veiligheidsprijs jaarlijks uit aan een persoon of organisatie die uitzonderlijk bijdraagt aan de veiligheid in Deventer. Volgens de gemeente vraagt het huidige voetbal veel van een stewardorganisatie.
"We willen dat wedstrijden veilig zijn en dat het tegelijkertijd een feestje is. Stewards moeten dus zowel gastheer zijn als de openbare orde en veiligheid in en buiten het stadion bewaken. Daarnaast doen stewards vaak onder lastige omstandigheden hun werk. Ze worden niet zelden door supporters uitgescholden of zelfs fysiek bedreigd", zegt de gemeente.
Gestroomlijnde organisatie
De stewardorganisatie heeft de afgelopen periode een grote professionaliseringsslag gemaakt. "De stewards staan onder alle omstandigheden hun mannetje. De organisatie is nu meer gestroomlijnd en teruggegaan van vijftien naar zeven leidinggevenden. De operationele leiding is weer teruggegeven naar de veiligheidscoördinator in samenspraak met de commandopost."

Daarnaast heeft de organisatie gewerkt aan het versterken van het teamgevoel tussen stewards onderling, de EHBO-medewerkers, politie en met medewerkers van beveiligingsbedrijf ROSEC. "Samen moeten zij de ‘klus’ klaren. Om dat in de vingers te krijgen hebben de stewards de afgelopen periode een intensief trainings- en opleidingstraject gevolgd."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.