nieuws

UWV: werkgelegenheid Overijssel groeit, maar iets langzamer dan gemiddeld

De werkgelegenheid in Overijssel groeit, maar blijft in 2018 wel iets achter ten opzichte van het landelijke gemiddelde. Dat blijkt uit cijfers van het UWV. Er moet volgens de uitkerings- en arbeidsinstantie snel werk worden gemaakt van een blijvende inzetbaarheid van 50-plussers, omdat die in 2019 de helft van de beroepsbevolking vormen.
Dat de banengroei in Overijssel iets -het gaat om procentpunten- achter loopt bij het landelijk gemiddelde van 1,8 procent groei, is te verklaren door de achterblijvende industrie in Twente en in delen van de Stedendriehoek. 
Van de Stedendriehoek is geen duidelijk Overijssels beeld gegeven, omdat ook de Gelderse gemeenten Apeldoorn en Zutphen daaronder vallen. 

Duizenden extra banen in de regio

In 2018 krijgt de regio Zwolle er 4.000 banen bij, is de verwachting. Daardoor groeit het aantal arbeidsplaatsen naar ongeveer 244.000. In de regio Twente stijgt het aantal arbeidsplaatsen met 3.700 naar 282.000 en in de Stedendriehoek met 4.000 naar 293.000 banen.
Het UWV ziet de arbeidsmarkt snel veranderen. Administratief personeel doet er goed aan om zich om te scholen, want daar verdwijnt veel werkgelegenheid. Groei zit er in de sectoren ICT, techniek, bouw en zorg. Voor mensen die zich omscholen zijn er kansen.

Extra aandacht voor 50-plussers

Ook worden problemen voorzien. Laaggeschoolden, arbeidsgehandicapten en 50 plussers zonder werk dreigen buiten de boot te vallen. Volgens het UWV moet daar extra aandacht voor komen, ook vanuit het bedrijfsleven. 
Ten aanzien van de 50-plussers tekent het UWV aan dat deze groep werknemers niet alleen in aantal maar ook in ervaring een belangrijk aandeel leveren en kunnen leveren aan de arbeidsmarkt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.