nieuws

Politie rijdt drietal klem na kilometerslange achtervolging vanaf Zwolle

Drietal gepakt na achtervolging
Drietal gepakt na achtervolging
Drie mannen zijn gisteravond aangehouden na een kilometerslange achtervolging over de A28 en A50. De achtervolging begon bij Zwolle en eindigde in Arnhem.
De auto viel op door de hoge snelheid. Uit de systemen van de RDW bleek dat de eigenaar van de auto een bekende is van justitie vanwege meerdere inbraken.

Verkeersovertredingen
Met een snelheid van ongeveer 140 km per uur, waar 100 km is toegestaan, reed de auto richting Apeldoorn. De bestuurder pleegde diverse verkeersovertredingen, zoals met hoge snelheid over de vluchtstrook rijden.
Bij de afslag Vaassen/Apeldoorn-Noord nam de bestuurder op het allerlaatste moment de afslag. Aan het einde van de afrit negeerde hij een stopteken en maakte hij een U-bocht om de snelweg weer op te gaan. Vervolgens werden er wederom meerdere verkeersovertredingen begaan. Zo werd er op hoge snelheid rechts ingehaald en werd het rode kruis genegeerd.

Rook uit de auto

Bij de afslag Schaarsbergen kwam er rook uit de auto, waarna de bestuurder probeerde de auto in de berm in te sturen. Een videoauto van de politie kon de bestuurderszijde van de auto klemrijden, waardoor de bestuurder niet kon vluchten. 
De politie maakt proces verbaal op voor de 21-jarige bestuurder uit Helmond voor zijn gevaarlijke rijgedrag. De bijrijders zijn aangehouden omdat ze zich niet konden identificeren. Een van de bijrijders, een 21 jarige-man uit Duurstede, had nog een gevangenisstraf van 120 dagen open staan.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.