Rennen, fietsen, eten, drinken en prima weer tijdens 10de editie Landgoed Twente Marathon

De Landgoed Twente Marathon werd vandaag voor de 10de keer gehouden, de sporters werden getrakteerd op o.a. pannenkoeken, gehaktballen en bokbier.

Tien jaar geleden werd het evenement voor het eerst georganiseerd, er deden toen 103 sportievelingen mee. Tegenwoordig is de Landgoed Twente Marathon ongekend populair en moet de organisatie hardlopers teleurstellen. Aan de 10de editie deden 1.500 deelnemers mee en met name de startbewijzen voor het onderdeel duo-deelname waren binnen 10 minuten weg. De route voerde om en door diverse landgoederen en het gemeentehuis van Dinkelland.

Bijzondere combinatie

De marathon combineert hardlopen, fietsen met eten en drinken in een landschappelijke omgeving. Onderweg konden deelnemers authentieke streekproducten proeven, zoals Twentse wijn en bier, versgebakken pannenkoeken, gehaktballen en bijzondere kazen. De dag werd afgesloten met een optreden van de band Enorm.

Onderscheidend

Het evenement werd in januari door de provincie Overijssel uitgeroepen tot een van de 17 evenementen van Overijssel die de streek op de kaart zet.

Deel dit artikel: