nieuws

Go Ahead Eagles zonder Beltrame richting Doetinchem

Go Ahead Eagles treedt zondag in de uitwedstrijd tegen De Graafschap aan zonder Stefano Beltrame. De Italiaanse middenvelder is geblesseerd aan zijn hamstring en wordt vervangen door Tim Hölscher. Voor de rest wijzigt Vlemmings zijn elftal niet.
In de vorige twee wedstrijden pakte Go Ahead Eagles de volle buit met telkens hetzelfde elftal. Tegen Almere City (2-1) en Oss (1-6) werden de eerste overwinningen van het seizoen geboekt. "Het is vervelend dat we moeten wisselen, vooral voor Beltrame zelf. Het ging steeds beter tussen hem en Sam Hendriks op het veld." 

Leon de Kogel

In de wedstrijdselectie is weer een plekje voor Leon de Kogel die nog niet in de basis zal starten. "Hij is fit en zou vanaf het begin kunnen spelen, maar daar kies ik niet voor", zegt Vlemmings die naast Sam Hendriks weer Givan Werkhoven in de aanval zal laten spelen.
Bij het duel tegen De Graafschap worden veel politieagenten verwacht. De vorige keer dat beide ploegen tegen over elkaar stonden liep het volledig uit de hand. Na de promotiewedstrijd van de ploeg uit Deventer in 2015 liepen supporters het veld op en kregen spelers rake klappen van supporters van De Graafschap. Die club moest vervolgens een boete van 17.500 euro betalen en een wedstrijd zonder toeschouwers spelen. 

ME-inzet

Xandro Schenk is de enige basisspeler die toen ook op het veld stond. "Ik snap heel goed dat er veel ME-inzet is. Je verwacht niet dat je als speler wordt aangevallen, maar dat is toen wel gebeurd. Ik verwacht niet dat het nog een keer gaat gebeuren, De Graafshcap zal genoeg maatregelen nemen."
Het duel op de Vijverberg wordt zondag om 12:30 gespeeld en is live te volgen op Radio Oost. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.