nieuws

Drie toezichthouders Zorgspectrum Het Zand in Zwolle leggen functie neer

Zorg
Zorg
Drie leden van de raad van toezicht van Zorgspectrum Het Zand in Zwolle leggen hun functie neer. Het gaat om voorzitter Ivo Matser en de leden Anne van der Heyden en Gerard de Goede. Het besluit is genomen 'in het belang van de organisatie, haar cliënten en medewerkers'.
Aanleiding voor het besluit is de vastgelopen relatie tussen de raad van toezicht en de ondernemingsraad van Het Zand. "Het is belangrijk dat de cliënten een beroep kunnen doen op kwalitatief hoogwaardige zorg en dat medewerkers die leveren met passie, kennis en kunde. Daarvoor is een goede samenwerking tussen de raad van toezicht en de ondernemingsraad noodzakelijk", zegt Matser.
Die goede samenwerking is er niet. "We hebben in het belang van de cliënten en medewerkers van Zorgspectrum Het Zand besloten onze functies neer te leggen." Matser en Van der Heyden leggen per direct hun functie neer, De Goede doet dit op 1 januari. 

Reorganisatie

Bij Het Zand moet een grote reorganisatie worden doorgevoerd. Hierbij worden honderd arbeidsbanen geschrapt. In totaal moet de verpleeg- en thuiszorginstelling de komende jaren negen miljoen euro ombuigen, waarvan drie miljoen echt moet worden bezuinigd. 
Ondanks dat de ondernemingsraad en de raad van toezicht niet goed met elkaar overweg kunnen, benadrukt Matser met klem "dat we dit besluit niet nemen vanwege beslissingen die de raad van toezicht in het verleden heeft genomen."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.