nieuws

Vernielingen en opstootjes bij 'Project X Enschede' (UPDATE)

Er hebben vanavond ongeveer 150 jongeren gehoor gegeven aan de oproep tot een 'Project X-feest' bij winkelcentrum Het Stroink in Enschede. Aanvankelijk leek de avond rustig te verlopen, maar tegen middernacht ontstonden er enkele opstootjes en werden er spullen vernield. Meerdere jongeren zijn opgepakt.
Rond negen uur verzamelde de groep zich bij het winkelcentrum. Tegen elf uur hield een deel van de jongeren het voor gezien, een andere groep trok de omliggende wijk Stroinkslanden in. De politie moest vervolgens ingrijpen. 

Vernielingen en opstootjes

Bij een naastgelegen tankstation werd een ruit ingegooid en werden vernielingen gepleegd. Ook keerden de overgebleven jongeren zich tegen de politie. Agenten besloten hierop om de weg vanaf de rotonde richting het winkelcentrum af te sluiten voor verkeer.
Een aantal jongeren had vuurwerk meegenomen, dat werd afgestoken in de wijk. Na twaalf uur besloot de politie alle jongeren weg te sturen uit de wijk. De politie heeft met een videowagen opnamen gemaakt van de opstootjes. De politie sluit niet uit dat er op basis van die beelden nog meer arrestaties volgen.

Oproep

Eind vorige maand ging er op Facebook een oproep tot een Project X-feest in Enschede rond op Facebook. De oproep werd al snel 1400 keer gedeeld en 2400 mensen hadden gereageerd. De oproep werd vervolgens van het internet gehaald. 
In de aankondiging werd opgeroepen massaal naar Het Stroink te komen. "Wij zorgen voor goede dj's, drank en nog veel meer." De anonieme organisator hoopte dat 50.000 mensen zouden komen. Die kwamen niet, de dj was eveneens afwezig.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.