nieuws

Genemuiden verliest in Eemdijk en geeft tweede plek uit handen

SC Genemuiden heeft zichzelf een slechte dienst bewezen. Op bezoek bij Eemdijk ging Genemuiden zaterdagmiddag met 2-1 onderuit, waardoor het niet langer de nummer twee is van de hoofdklasse B.
Al na twee minuten lag de bal in het doel van Genemuiden, maar deze treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Na een aftastende beginfase waarin het spel op en neer golfde, schoot Eemdijk na een klein half uur voetbal de openingstreffer tegen de touwen. Floris Mulder werkte bij de eerste paal binnen. Genemuiden mocht van geluk spreken dat de achterstand vlak voor rust niet groter werd, doelman Raymond Beukeveld redde fantastisch.

Bal op de paal

De Overijsselse ploeg kwam slecht uit de kleedkamer en moest drie minuten na de theepauze haar tweede tegentreffer incasseren. Genemuiden richtte zich echter op en scoorde namens Danny Menting de aansluitingstreffer. De centrale verdediger kopte raak uit een hoekschop. De bezoekers knokten zich terug in de wedstrijd en hadden via Jacco Riemens op gelijke hoogte moeten komen. Hij kopte echter over. In de laatste minuut had diezelfde Riemens zijn ploeg naar een punt kunnen schieten, maar zijn schot belandde op de paal.

Stand

Door de nederlaag is Genemuiden terug te vinden op plek vier, achter koploper Berkum, Excelsior'31 en de amateurs van Ajax.

Eemdijk - SC Genemuiden 2-1

1-0 Mulder (27)
2-0 Selimi (48)
2-1 Menting  (56)
Bekijk hier de statistieken van SC Genemuiden na het duel met Eemdijk.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.