nieuws

Go Ahead Eagles en De Graafschap delen de punten

Go Ahead Eagles heeft een punt overgehouden aan het bezoek op De Vijverberg. De formatie van trainer Leon Vlemmings speelde met 1-1 gelijk bij De Graafschap.
In de eerste minuten van de wedstrijd was het vooral De Graafschap dat het balbezit had. Hierdoor kon Daryl van Mieghem na een kwartier de score al openen voor de thuisploeg, maar deed dat niet. Daarna werd het spel wat rustiger. Beide ploegen creëerden weinig kansen, maar na een half uur kreeg Go Ahead meer ruimte en kon het gaan aanvallen. Dit resulteerde in een drietal goede kansen waarin Joey Suk, maar vooral Givan Werkhoven de hoofdrol speelden. Maar ook zij wisten het net niet te vinden. Uiteindelijk was het Pieter Langedijk die een minuut voor rust de stuiterbal van Suk met een volley in het doel schoot. 

Druk van de thuisploeg

In de tweede helft startten beide ploegen sterk. Een paar minuten na het begin van de tweede helft kreeg De Graafschap via Van Mieghem een grote kans om op gelijke hoogte te komen, en niet veel later kreeg ook Jordy Tutuarima een enorme kans. Sonny Stevens zorgde ervoor dat zijn ploeg op voorsprong bleef. Hij kreeg het moeilijk op het moment dat de thuisploeg meer druk begon uit te oefenen. Niet veel later was het dan toch raak voor De Graafschap. Na een uur spelen scoorde Tutuarima de gelijkmaker via een kopbal.
Na de gelijkmaker deed Go Ahead wanhopige pogingen om weer op voorsprong te komen. Suk kwam even heel dichtbij op een afstandje, maar de bal rolde net langs doel. Vijf minuten voor tijd kwam De Graafschap nog even heel dichtbij de 2-1, maar daar werd direct op gereageerd door de Deventenaren via Langedijk. Beide ploegen kwamen niet meer tot scoren.

De Graafschap - Go Ahead Eagles 1-1

0-1 Langedijk (45+4)
1-1 Tutuarima (60)
Arbiter: Nijhuis
Geel: Corbin-Ong
De Graafschap: Bednarek; Abena (Van Diemen/72) , S. Nieuwpoort (Straalman/45), L. Nieuwpoort, Driver (Klaasen/56); Diemers, El Jebli, Tutuarima; Van Mieghem, Ars, Serrarens.
Go Ahead Eagles: Stevens; Hettinga, Ketting, Schenk, Corbin-Ong; Suk, Overgoor (De kogel/88), Hölscher (Soumaoro/68), Langedijk; Werkhoven (Maneschijn/83), Hendriks.
Bekijk hier alle statistieken van Go Ahead Eagles na het duel bij De Graafschap.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.