nieuws

FC Twente verliest ook vijfde uitduel van het seizoen, Willem II met 3-1 te sterk

FC Twente heeft vanmiddag opnieuw geen punt weten te halen in een uitduel. De ploeg van trainer van Rene Hake verloor met 3-1 bij Willem II en dat was de vijfde uitnederlaag van dit seizoen.
Het was een saaie eerste helft in Tilburg. Beide ploegen creëerden weinig. Na ruim twintig minuten was Sol kansrijk, maar op zijn eerste kopbal bracht Brondeel redding en de tweede ging over. Kort voor rust was het aan de andere kant raak. Assaidi mocht aanleggen vanaf de stip na een overtreding van Sol op Lam en faalde niet: 0-1. Dat leek ook de ruststand te worden, maar in de blessuretijd was het wel raak voor Sol. Hij kopte binnen uit een hoekschop en bepaalde de ruststand op 1-1.
Ook na rust gebeurde er aanvankelijk weinig op het veld. Na een uur was het ineens 2-1 voor Willem II. Invaller Azzaoui schoot hard binnen. Hake greep in door Tighadouini, Buckley-Ricketts en Kvasina te brengen, maar dat leverde geen kansen op. Twente probeerde het in de slotfase nog wel en Willem II zakte steeds verder in. Holla probeerde het nog met een afstandsschot, maar Branderhorst kon pakken. In blessuretijd werd het zelfs nog 3-1 door Sol en kort daarna was het afgelopen.

Willem II - FC Twente 3-1

0-1 Assaidi (40/strafschop)
1-1 Sol (45+1)
2-1 Azzaoui (60)
3-1 Sol (90+1)
Arbiter: Martens
Geel: Holla, Sol, Chirivella, Tsimikas
Willem II: Branderhorst; Heerkens, Lachman (Lewis/89), Peters, Van der Linden; Tsimikas, Haye (Lieftink/74), Rienstra, Chirivella; Croux (Azzaoui/46), Sol.
FC Twente: Brondeel; Ter Avest, Bijen, Lam, Cuevas; Holla, F. Jensen (Tighadouini/65), Liendl (Kvasina/81); Assaidi, Boere, Slagveer (Buckley-Ricketts/65).
Bekijk hier alle statistieken van FC Twente na het duel tegen Willem II.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.