nieuws

PEC Zwolle Vrouwen maakt het Ajax lastig, maar verliest wel ruim

Yvette van Daelen
Yvette van Daelen
PEC Zwolle Vrouwen heeft vanmiddag het duel bij regerend kampioen Ajax verloren. De ploeg kwam nog wel terug van 2-0 achter tot 2-2, maar verloor uiteindelijk met 5-2.
De vrouwen van PEC Zwolle begonnen sterk aan de eerste helft. Binnen vijf minuten kreeg Esmee de Graaf een grote kans, maar haar inzet werd gevangen door Ajax-keeper Lize Kop. Niet veel later viel het eerste doelpunt aan de andere kant. Liza van der Most schoot de bal snoeihard in het net en bracht de thuisploeg op voorsprong. PEC liet zich wat inzakken, waardoor Ajax meer ruimte kreeg. Dit resulteerde na ruim twintig minuten in nog een doelpunt voor Ajax via Kelly Zeeman. Zij kon de bal binnenkant paal in het doel koppen vanuit een hoekschop. 
Daarna kwam PEC in actie. Vier minuten na het tweede doelpunt van Ajax schoot Yvette van Daelen op dertig meter afstand de bal tussen de palen. De druk bleef daarna hoog aan de kant van Zwolle, en de gelijkmaker hing in de lucht. In de tweede helft was dat niet veel anders en nog binnen tien minuten werd die gelijkmaker dan ook gescoord door Abby Holmes. 
Daarna was het Ajax dat weer in actie moest komen, en dat deden ze. Een klein kwartier na de gelijkmaker kwamen de Amsterdamse dames wederom op voorsprong via Desiree van Lunderen, door een mooie uitgespeelde aanval. Tien minuten voor het einde was het beslist. Zeeman en Van Lunteren maakten nog hun tweede treffer en voerden de score op tot 5-2.
Ajax - PEC Zwolle 5-2
1-0 Liza van der Most (8)
2-0 Kelly Zeeman (21)
2-1 Yvette van Daelen (25)
2-2 Abby Holmes (53)
3-2 Desiree van Lunteren (65)
4-2 Kelly Zeeman (79)
5-2 Desiree van Lunteren (86)
Bekijk hier de statistieken van PEC Zwolle na het duel bij Ajax.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.