nieuws

Hoge waardering van gehandicapte studenten voor Hogeschool Viaa in Zwolle

Hogeschool Viaa in Zwolle
Hogeschool Viaa in Zwolle
Hogeschool Viaa in Zwolle wordt als beste beoordeeld door gehandicapte studenten. Dat blijkt uit een rapport van het Centrum Hoger Onderwijs Informatie dat Trouw heeft ingezien. Studenten met een handicap beoordelen de voorzieningen op de school met een 7,5.
De christelijke hogeschool krijgt daarmee samen met TIO in Amsterdam, Driestar in Gouda en de Wageningen University de hoogste score. Vooral de aanpassingen van gebouwen, de digitale toegankelijkheid en het begrip van medestudenten is in de afgelopen jaren gestegen.
De begeleiding van studenten met een beperking schiet volgens het rapport nog wel tekort. Het aantal studenten met een beperking is groeiende. Dit waren in 2017 39.000 voltijdstudenten. Een op de zeven studenten heeft een beperking.

Grote hogescholen scoren slecht

Niet bij alle hogescholen zijn de voorzieningen voor gehandicapten zo goed als bij Viaa in Zwolle. Zo krijgen de Hogeschool van Amsterdam, Hogeschool Utrecht en InHolland een lager cijfer dan een zes. 
Het Interstedelijk Studenten Overleg (SO) schrikt van de cijfers. "Voor studenten met een handicap is goede informatievoorziening en begeleiding cruciaal. Het is echt tijd dat de hogescholen en universiteiten deze studenten een helpende hand gaan bieden, liever vandaag dan morgen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.