nieuws

Provincie geeft kleinere evenementen die voor de streek belangrijk zijn subsidie

Provincie Overijssel geeft 'kleinere evenementen' subsidie
Provincie Overijssel geeft 'kleinere evenementen' subsidie
De provincie Overijssel trekt volgend jaar 175.000 euro uit voor subsidies van kleinere evenementen. Volgens de provincie zijn juist die evenementen belangrijk, bijvoorbeeld voor de saamhorigheid in een streek.Â
De organisatoren van dergelijke evenementen moeten aan de bak, want ze hebben nog tot 6 november de tijd om een aanvraag in te dienen. Om in aanmerking te komen voor een financiële ondersteuning vanuit Zwolle mag het 'kleinere evenement' ook weer niet te klein zijn. Als drempel geldt een minimale begroting van 20.000 euro per jaar.

Maximaal 10.000 euro per evenement

De maximale subsidie die de provincie geeft, is 10.000 euro per evenement. Wie vorig jaar een subsidie heeft gekregen, mag er niet op rekenen dat er volgend jaar automatisch weer subsidie komt. Alle aanvragen worden opnieuw beoordeeld. In februari wordt bekend wie er geld krijgt.
Bij de kleinere evenementen denkt de provincie aan een terugkerend cultureel- of sportevenement. Het mag geen kermis, braderie, kerstmarkt of feestweek zijn. De provincie doelt met de regeling op de evenementen qua aandacht en omvang zitten tussen het wijkniveau en beeldbepalende evenementen zoals het Bevrijdingsfestival, het Dickens Festijn en de FBK games. 
Vorig jaar schreven 152 organisaties van de zogenoemde kleinere evenementen zich in voor een bijdrage van de provincie. Naar verwachting wordt dat aantal dit haar geëvenaard. Hier heeft de provincie Overijssel spelregels voor de subsidies gepubliceerd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.