nieuws

In twee jaar niet zo weinig Zwolse woningen verkocht als in afgelopen kwartaal

Huis te koop
Huis te koop
Het afgelopen kwartaal werden in Zwolle het minste woningen verkocht in twee jaar tijd. Dat blijkt uit de meest recente woningmarktrapportage van Ten Hag Makelaarsgroep. Er werden 305 woningen verkocht, terwijl er nog 297 te koop staan.
Volgens de makelaarsgroep is dit lage aantal verkopen een gevolg van het gebrek aan aanbod op de woningmarkt. Zwolle loopt hiermee voorop en naar verwachting krijgen ook Enschede en Deventer hier in de komende kwartalen mee te maken.

Prijzen van huizen stijgen

Bijna in de gehele regio heerst krapte op de woningmarkt. Doordat er weinig woningen worden aangeboden, stijgen de verkoopprijzen. In Hengelo en Borne steeg de gemiddelde verkoopprijs met tien procent, in Enschede met negen procent.
In geen enkele Overijsselse stad is het woningaanbod gestegen. In Almelo werden in het afgelopen kwartaal 383 woningen aangeboden, in Zwolle dook het aanbod voor het eerst onder de driehonderd woningen. In Deventer staan 458 woningen te koop.

Huizen staan korte tijd te koop

Door de krapte op de woningmarkt, worden woningen ook snel verkocht. In Zwolle ligt de gemiddelde looptijd van woningen onder een maand. In de andere grote steden van Overijssel staan woningen gemiddeld niet langer dan vijftig dagen te koop, met uitzondering van Almelo. 
In Almelo staan woningen gemiddeld 85 dagen te koop. Het afgelopen jaar is de gemiddelde looptijd bijna met de helft afgenomen in vergelijking met een jaar eerder.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.