nieuws

Klootschietster Silke Tulk uit Albergen gestrand in Ierland door orkaan Ophelia

De orkaan Ophelia raast momenteel over Ierland. Het vliegverkeer ligt plat en daar is Silke Tulk een slachtoffer van. 'Het ging er behoorlijk af', aldus de Twente klootschietster. Ze kan pas morgen naar huis.Â
"Vanmorgen is onze vlucht gecanceld", vertelt de klootschietster uit Albergen. "En het bleef heel lang onduidelijk hoe en óf we überhaupt terug konden vliegen naar Nederland." De elektriciteit is inmiddels uitgevallen waardoor het momenteel enigszins behelpen is, stelt de Albergse.
Understatement
Enigszins behelpen is een flink understatement, blijkt wanneer Tulk haar verhaal vervolgt. "Toen we naar het vliegveld reden om onze vlucht om te boeken hebben we diverse daken van caravans zien liggen. Ook liggen elektriciteitskabels op straat en zijn bomen omgewaaid. Het is een beetje een chaos."
Tulk verblijft momenteel op een vakantiepark, in afwachting van haar retourvlucht. Dankzij een usb-aansluiting in haar huurauto kan ze haar telefoon opgeladen houden. 
Het wordt rustiger
Het regent nog een beetje, vertelt Tulk over de naweeën. "En het waait nog wel. Het wordt rustiger. Maar vanmorgen was het echt wel heftig. We zijn nog even bij de zee wezen kijken vanochtend, maar daar zijn we snel maar weer vertrokken."
In de veiligheid van haar vakantiehuisje konden Tulk en haar vriend goed volgen hoe de orkaan huis hield. "Het ging er behoorlijk af. Schuttingen die wegwaaiden, dat soort dingen. En dan krijg je dus ook nog het bericht dat je vliegtuig niet vliegt. Na anderhalf uur in de wacht zijn we maar naar het vliegveld toe gereden. Een ritje van een half uur, waar we vanmiddag een uur over deden."

Geen angst

Bang is ze niet meer, besluit Tulk haar verhaal. "We hebben alleen geen stroom, dus ook geen verwarming en kachel. We hebben nog wat kaarsjes in kunnen slaan, maar de supermarkten zitten nu allemaal dicht. We moeten het gaan doen met wat we nu hebben. Dat gaat wel lukken."
Tulk is in Ierland omdat ze vorige week mee heeft gedaan aan Queen of the Roads, een prestigieus klootschiettoernooi in het Ierse Cork. Ze wist dit jaar echter geen potten te breken. Tulk was in het verleden al drie keer de beste in Queen of the Roads.  
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.